Supă mediteraneană de peşte

Printeaza

O reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada, biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu, sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru.

Ingrediente:

  • 1 chefal (1 kg)
  • 1 doradă (750 g)
  • 1 biban mic
  • 3  calamari
  • 1 calcan mic
  • 2  kg roşii
  • 1 ceapă albă
  • 400 g paste diverse
  • 4  linguri ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • frunze de fenicul (sau mărar),
  • busuioc
  • ardei iute
  • 1  pahar vin roşu
  • sare

pentru supa concentrată:

  • 2  morcovi
  • 2 tije de ţelină
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 ceapă
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii de solzi şi de măruntaie, taie-i fileuri şi scoate-le toate oasele. încinge într-o cratiţă mare 4 linguri de ulei, adaugă ceapa tăiată mare şi peştele, cu excepţia calcanului, păstrat pentru supa concentrată.

Lasă-le să se prăjească cel puţin 5 minute şi toarnă vinul roşu. Lasă-l să sca­dă şi adaugă roşiile tăiate sferturi. Adaugă, pe rând, plante aromatice şi sare, după gust. Lasă totul o jumătate de oră pe foc mic şi pasează apoi ingredientele printr-o strecurătoare.

Pune într-o oală legumele pentru supa concentrată, cu excepţia vinului şi 1/2 ceapă. Adaugă puţină apă şi lasă-le să clocotească 10 minute. Intr-o cratiţă mare, căleşte restul de ceapă tocată mărunt, apoi toarnă sosul de peşte.

Când începe să clocotească, adaugă vinul alb şi pastele. Lasă să fiarbă 10 minu­te şi pune calcanul tăiat bucăţele. Potriveşte gustul de sare şi de piper şi fierbe totul la foc mic.

Stinge focul, aşteaptă să se răcorească puţin şi serveşte supa condimen­tată cu câteva picături de ulei de măsline crud, decorată cu frunze de busuioc.

Supă mediteraneană de peşte

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba mediteraneana de peste
  • Supa de peste mediteraneana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.