Supa de fasole verde cu bacon

Printeaza

Supa de fasole verde cu bacon din: fasole, carne de porc, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_fasole_verde_cu_bacon

  • 600 g fasole verde
  • 400 g carne de porc afumată
  • 400 g cartofi
  •  80 g bacon
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • smântână
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ţii carnea afumată în apă rece câteva ore, apoi o tai cubuleţe şi o pui la fiert, intr-o oală cu apă. Când devine moale, adaugi fasolea verde şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Laşi să fiarbă totul 30 de minute.

Separat, tai baconul mărunt şi îl prăjeşti, iar în untura rămasă pui la călit ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat, împreună cu 2 linguri de făină. Torni amestecul în supă şi laşi să fiarbă încă 5 minute.

Când e gata, serveşti cu smântână şi pătrunjel verde.

Supa de fasole verde cu bacon

Supa_de_fasole_verde_cu_bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.