Supa de ciuperci cu bacon si smantana

Printeaza

Supa de ciuperci cu bacon si smantana din: bacon, ceapa, bulb de fanicul, usturoi, unt, cimbru, ciuperci de pădure, vin alb, supă de pasăre, cartofi făinoşi, boabe de porumb, smântână, sare, piper, suc de lămâie.

Supa_de_ciuperci_cu_bacon_si_smantana

Ingrediente:

  •  2 feli de bacon
  • 1 ceapă
  •  80 g bulb de fenicul
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 1 legătură cimbru
  • 300 g ciuperci de pădure curăţate şi tăiate bucăţi sau 2 mâini de ciuperci uscate (mai ales iuţari gălbiori)
  • 125 ml vin alb
  • 900 ml supă de pasăre
  • 2-3 cartofi făinoşi
  • 50 g boabe de porumb (conservă)
  • 100 ml smântână
  • sare, piper
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 lingură mărar tocat

Mod de preparare:

Se taie cuburi baconul. Se spală bulbul de fenicul şi se şterge; se toacă. Se topeşte untul. Intr-o oală şi se adaugă baconul; se prăjeşte puţin şi se adaugă ceapa tocată; se căleşte. Se adaugă cuburile de fenicul şi usturoiul tăiat felii şi se mai prăjesc împre­ună 1-2 min.

Se spală cimbrul, se scutu­ră şi se rup frunzuliţele. Se presară peste legumele pră­jite. Se aşază în oală ciuper­cile, se amestecă, se toarnă vin şi se lasă să fiarbă puţin fără capac. Se toarnă supa şi se dă în clocot, apoi se redu­ce temperatura şi se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale, cca 15 min.

Se spală cartofii, se decojesc şi se taie bucăţi. După 15 min. de fierbere se adau­gă în supă şi se lasă să fiarbă împreună cca 20 min. La fi­nal se adaugă porumbul şi se toarnă smântână; se lasă să dea în clocot şi se condimen­tează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se presară mărarul şi se serveşte.

Supa de ciuperci cu bacon si smantana

Supa_de_ciuperci_cu_bacon_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.