Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara

Printeaza

Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara din: ulei, morcov, radacina de pătrunjel, rădăcină de ţelină, supă de carne, sare, piper, carne de vită sau de pasăre, făină, oua, nucşoară, verdeaţă asortată (ceapă verde, pătrunjel, leuştean).

Supa_de_carne_cu_zdrente_de_aluat_si_nucsoara

Ingrediente:

  •  1 linguriţă ulei
  •  1 morcov
  •  1 rădăcină de pătrunjel
  •  1 rădăcină de ţelină
  •  1200 ml supă de carne
  •  sare, piper
  •  200 g carne de vită sau de pasăre fiartă

Ingrediente pentru zdrenţe:

  •  70 g făină
  •  1 ou
  •  1 lingură apă rece
  •  sare
  •  puţină nucşoară rasă

Ingrediente pentru presărat:

  •  3 linguri verdeaţă asortată proaspăt tocată (ceapă verde, pătrunjel, leuştean)

Mod de preparare:

Se decojesc şi se rad mor­covul, pătrunjelul şi rădăcina de ţelină. Se prăjesc în ulei şi se toarnă supa; se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă cca 15 min. până ce se înmoa­ie legumele.

Intre timp se taie carnea bucăţi. Se amestecă făina cu ou, apă, nucşoară şi un praf de sare; se amestecă, obţi­nând un aluat tare. Se dă pe râzătoare, se pun zdrenţele în supa clocotită şi se lasă să mai fiarbă cca 4-5 min.

Se adaugă la final carnea în supă. Se repartizează sup^ în farfurii şi se presară deasupra verdeaţă; se serveşte supa fierbinte.

Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara

Supa_de_carne_cu_zdrente_de_aluat_si_nucsoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.