Supa crema de praz cu ciuperci

Printeaza

Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie.

Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.

Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.

 

 

Ingrediente:Supa crema de praz cu ciuperci

  • 3 fire de praz (doar partea albă)
  • 1 cartof mediu
  • 3 bucăţi păstârnac
  • 3 căţei usturoi
  • 3-4 fire şofran
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 1 vârf de cuţit de piper mozaic
  • 200 ml smântână lichidă
  • 3 linguri rase de unt sărat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300 g ciuperci champignon proaspete
  • 2 linguri parmezan ras
  • pătrunjel verde
  • 5 g tarhon
  • 3 g suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Firele de praz se taie pe lung, se spală sub jet de apă şi se taie rondele. Se sotează usturoiul feliat şi prazul în untul topit, într-o cratiţă/wok cu capac; se amestecă din când în când. Se lasă focul mic.

Se adaugă păstârnacul rondele, cartoful tăiat, cimbrul şi cca 700 ml supă de legume sau apă.

Şofranul se fierbe separat în 4-5 linguri de supă. Supa se fierbe la foc uşor până se înmoaie păstârnacul, apoi se ia de pe foc şi se mixează cu blender puternic.

Se adaugă smântână, şofranul cu tot cu lichidul în care a fiert şi piperul.

Se sotează într-o tigaie ciupercile tăiate pe lung, cu o lingură de ulei de măsline şi puţin unt şi se adaugă parmezanul. Se pune supa în bol, iar deasupra se presară ciuperci sotate şi pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.