Supa-crema de praz

Printeaza

Supa-crema de praz.

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 4 cartofi mijlocii
  • 2 ouă
  • 1/4 pachet unt
  • 1l supă de carne sau de oase
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele fin sau le mixezi.

Separat încingi într-o oală jumătate din cantitatea de unt şi înăbuşi piureul de legume timp de 5 minute, apoi adaugi supa.

Laşi să clocotească de câteva ori, apoi o iei de pe foc şi o dregi cu gălbenuşurile, adăugând şi restul de unt şi pătrunjel tocat. O serveşti caldă, cu crutoane de pâine, saleuri, grisine sau pateuri mici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.