Supa crema de telina cu bacon

Printeaza

Supa crema de telina cu bacon din: ceapa, usturoi, telina, mere, zeama de legume, ulei de floarea soarelui, bacon, cascaval, marar, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina_cu_bacon

  • 2 cepe, curatate si taiate
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 kg telina, curatata si taiata
  • 500 g mere, decojite si rase
  • 1 l zeama de legume
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui
  • 4 felii de bacon
  • 4 felii de cascaval
  • marar
  • smantana
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o cratita de supa si caliti ceapa si usturoiul. Lasati-le pana se inmoaie, apoi adaugati telina taiata cubulete si merele. Adaugati zeama de legume si aduceti la fierbere. Separat, taiati baconul fasiute subtiri si prajiti-l fara ulei intr-o tigaie de teflon.

Taiati si cascavalul fasii. Reveniti la supa. Cand ingredientele sunt moi, opriti focul si potriviti de sare si piper. Scoateti toate ingredientele din supa si puneti-le in blender. Pasati-le si adaugati din zeama ramasa pana obtineti consistenta dorita.

Turnati supa crema fierbinte in castroane si decorati cu bacon, cascaval si marar. Adaugati si o lingurita de smantana pentru un plus de savoare.

Supa crema de telina cu bacon

Supa_crema_de_telina_cu_bacon

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Sorina Apetroiei

    Nu am gustat pana acum o astfel de supa

  2. Buna supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.