Supă de castraveţi cu iaurt

Printeaza

Supă de castraveţi cu iaurt

Din Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară.

Poate te intereseaza si Supa de castraveti cu iaurt

Cea mai cunoscută variantă este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie se pasează împreună, formând un piure, în care se adaugă apă, usturoi, mărar, câteva nuci şi puţin ulei de măsline, care să atenueze acreala iaurtului, în Iran există o supă similară, doar că în ea se presară plante aromatice proaspete şi stafide mari care îi conferă dulceaţă.

Poate te intereseaza si Supa rece de castraveti cu busuioc

O altă variantă renumită este cea turcească, numită cacik. Aceasta este aromată cu mentă uscată, se serveşte în mici boluri, stropită cu puţin ulei de măsline fin şi merge foarte bine alături de carne la grătar şi pilaf de orez.

Supa_de_castraveti_cu_iaurt_08

In India, raita cu castraveţi se serveşte în special pe post de salată, pentru a atenua iuţeala unui curry. Sosul raita se condimentează cu chimen indian. Subţiat cu apă, el se transformă într-o supă foarte gustoasă.

Supa_de_castraveti_cu_iaurt_04

Poate te intereseaza si Supa rece de castraveti cu marar

Indiferent de ţara din care provine, supa de castraveţi cu iaurt este specifică anotimpului cald, întrucât castravetele este răcoritor, iar iaurtul stimulează apetitul.

Supa_de_castraveti_cu_iaurt_07

Supă de castraveţi cu iaurt

Supă de castraveţi cu iaurt

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.