Sufleu de parmezan

Printeaza

Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet.

retete

Ingrediente:

  • 200 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 150g parmezan ras (sau cascaval)
  • 5 oua
  • pesmet

 

 

Mod de preparare

Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina ce capata culoare aurie.

Se toarna laptele si se amesteca bine. Pasta obtinuta se lasa sa se raceasca.

Cind este rece, se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, parmezanul, si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.

Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor si cind a crescut si s-a rumenit, se rastoarna usor pe farfurie, servindu-se fierbinte.

La nevoie, parmezanul se poate inlocui cu cascaval sau brinza de oi.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Sufleu de orez cu spanac si parmezan

Sufleu de orez cu spanac si parmezan din: orez, oua, lapte, parmezan, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, fulgi de ardei rosu, usturoi, vin alb, spanac, lamaie. Poate te intereseaza si: Sufleu de spanac cu branza cheddar Sufleu de lamaie cu migdale Sufleu de paste cu varza si cascaval Ingrediente:  2 cesti de orez fiert 2 […]

 

Sufleu de paste cu rosii si parmezan

Sufleu de paste cu rosii si parmezan din: paste, ulei de seminte de dovleac, ceapa, usturoi, carne de pasare, vin alb, suc de rosii, busuioc, rosii uscate, parmezan. Ingrediente: 400 g paste 4 linguri ulei de seminte de dovleac 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g carne de pasare tocata 100 ml vin alb […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.