Sufleu de parmezan
PrinteazaSufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet.
Ingrediente:
- 200 gr unt
- 3 linguri faina
- 1/2 l lapte
- 150g parmezan ras (sau cascaval)
- 5 oua
- pesmet
Mod de preparare
Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina ce capata culoare aurie.
Se toarna laptele si se amesteca bine. Pasta obtinuta se lasa sa se raceasca.
Cind este rece, se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, parmezanul, si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor si cind a crescut si s-a rumenit, se rastoarna usor pe farfurie, servindu-se fierbinte.
La nevoie, parmezanul se poate inlocui cu cascaval sau brinza de oi.
Pofta buna!