Sufleu de parmezan

Printeaza

Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet.

retete

Ingrediente:

  • 200 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 150g parmezan ras (sau cascaval)
  • 5 oua
  • pesmet

 

 

Mod de preparare

Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina ce capata culoare aurie.

Se toarna laptele si se amesteca bine. Pasta obtinuta se lasa sa se raceasca.

Cind este rece, se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, parmezanul, si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.

Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor si cind a crescut si s-a rumenit, se rastoarna usor pe farfurie, servindu-se fierbinte.

La nevoie, parmezanul se poate inlocui cu cascaval sau brinza de oi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.