Sufleu de punch

Printeaza

Sufleu de punch din: rom, oua, lapte, zahar, faina, unt.

Ingrediente:Sufleu de punch

  • 1 păhărel (mic) de rom tare, aromat
  • 5 ouă
  • 2 pahare (mari) lapte fiert
  • 75 g zahăr pudră
  • 70 g făină
  • 65 g unt
  • unt pentru uns

Mod de preparare:

Laptele, untul şi zahărul se pun într-o cratiţă să fiarbă. Când clocotesc, se adaugă toată făina deodată şi amesstecă mereu cu o lingura de lemn până se desprinde de cratitţă.

Se ia de pe foc şi, când s-a răcorit, se adaugă, ]pe rând, câte un gălbenuş, frecându-se bine.

Apoi se pun romul, albuşurile bătute spuimă tare şi se amestecă uşor. Se coace într-o formă unsă cu unit, la foc mic.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.