Sufleu cu oua si cascaval

Printeaza

Sufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu cu oua si cascaval

  • 6 ouă fierte, decojite
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingură cu făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune la încins untul, căleşte iute făina, stinge cu lapte turnat puţin câţe puţin şi adaugă smântână.

Separat bate albuşurile spumă. Amestecă încontinuu, ca să nu rămână cocoloaşe. Sărează, piperează şi lasă la foc mic o jumătate de oră. Amestecă bine, ca să nu se prindă. Adaugă albuşurile.

Toarnă totul peste ouăle aşezate într-un vas uns cu unt. Presară parmezan. Dă la cuptor, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.