Strudel cu sos de vanilie

Printeaza

Strudel cu sos de vanilie din: faina, oua, ulei, sare, hartie de copt, unt, pesmet, mere acrisoare, zeama de lamaie, migdale, zahar, scortisoara, budinca de vanilie.

Ingrediente pentru aluat:Strudel cu sos de vanilie

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • faina pentru planseta
  • hartie de copt

Ingrediente pentru umplutura si sos:

  • 75 g unt
  • 75 g pesmet
  • 5-6 mere acrisoare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, amesteci faina cu sarea, cu ouale batute, uleiul si 100 ml apa. Framanti totul pe o planseta pana se formeaza un aluat tare.

Il lasi apoi sa se odihneasca timp de 30 de minute.

Pentru prepararea umpluturii, intr-o tigaie teflonata rumenesti 1 lingura de pesmet cu 1 lingura de unt. Cureti merele de coaja si de seminte, le tai in felii subtiri, apoi le tai in fasii.

Stropesti merele cu zeama de lamaie si le amesteci cu pesmetul rumenit si migdalele taiate pe lungime.

Asamblezi strudelul asa, pe o planseta presarata cu faina intinzi aluatul in strat de 2-3 mm si il ungi cu 1 lingura de unt topit. Presari deasupra pesmetul ramas. Asezi merele, apoi presari zaharul si scortisoara.

Rulezi strudelul, il pui in tava tapetata cu hartie de copt, pe diagonala tavii si il ungi cu restul de unt topit. Coci strudelul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu spre iute, timp de 20-25 de minute.

Tai strudelul in bucati dupa ce s-a mai racit si il servesti cu sosul de vanilie preparat din praful de budinca, lapte si zaharul vanilat, conform instructiunilor de pe plic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.