Spaghetti cu sparanghel si creveti

Printeaza

Spaghetti cu sparanghel si creveti din: spaghete, sparanghel, creveţi proaspeţi, şofran, usturoi, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.

Spaghetti_cu_sparanghel_si_creveti

Ingrediente:

  •  400 g spaghete
  •  1 legătură sparanghel
  •  300 g de creveţi proaspeţi
  •  şofran
  •  1 căţel de usturoi
  •  sare, piper
  •  ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Se curăţă sparanghelul, se­parând partea mai lemnoasă de cea mai moale. Părţile mei lemnoase se spală şi se fierb cca 20 min într-o oală în care s-a adăugat şofranul. Apoi se pasează bine în blender.

Celelalte părţi din sparan­ghel se spală bine şi se taie bucăţele. Se rumenesc câteva minute într-o tigaie în care am adăugat în prealabil uleiul de măsline, un căţel de ustu­roi strivit uşor şi apoi sarea. Se adaugă apoi sucul obţinut din partea lemnoasă a spa­ranghelului.

Se curăţă bine creveţii, în­lăturând capul, carapacea şi firul negru şi se spală. Se adaugă peste sosul de spa­ranghel şi se mai lasă pe foc 10 min.

Separat se fierb pastele într-o cantitate abundentă de apă cu sare. Când acestea au ajuns la consistenţa potrivită (al dente), se adaugă în tigaie peste sosul pregătit deja. în cazul în care sosul este prea consistent, se pun şi 4-5 lin­guri din apa în care au fiert pastele. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc câteva mi­nute. Se serveşte imediat.

Spaghetti cu sparanghel si creveti

Spaghetti_cu_sparanghel_si_creveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.