Spaghetti cu sparanghel si creveti
PrinteazaSpaghetti cu sparanghel si creveti din: spaghete, sparanghel, creveţi proaspeţi, şofran, usturoi, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- 1 legătură sparanghel
- 300 g de creveţi proaspeţi
- şofran
- 1 căţel de usturoi
- sare, piper
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul, separând partea mai lemnoasă de cea mai moale. Părţile mei lemnoase se spală şi se fierb cca 20 min într-o oală în care s-a adăugat şofranul. Apoi se pasează bine în blender.
Celelalte părţi din sparanghel se spală bine şi se taie bucăţele. Se rumenesc câteva minute într-o tigaie în care am adăugat în prealabil uleiul de măsline, un căţel de usturoi strivit uşor şi apoi sarea. Se adaugă apoi sucul obţinut din partea lemnoasă a sparanghelului.
Se curăţă bine creveţii, înlăturând capul, carapacea şi firul negru şi se spală. Se adaugă peste sosul de sparanghel şi se mai lasă pe foc 10 min.
Separat se fierb pastele într-o cantitate abundentă de apă cu sare. Când acestea au ajuns la consistenţa potrivită (al dente), se adaugă în tigaie peste sosul pregătit deja. în cazul în care sosul este prea consistent, se pun şi 4-5 linguri din apa în care au fiert pastele. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se serveşte imediat.
Spaghetti cu sparanghel si creveti
Pofta buna!