Sos rece de legume
PrinteazaSos rece de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru.
- 400 g morcovi
- 100 g telină
- 20 g pătrunjel
- 300 g cartofi
- 500 g roşii
- supă de legume
- 6 linguriţe de unt sau ulei
- sare
- verdeaţă
- foaie de dafin
- oţet
- cimbru
Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt, se înăbuşă în ulei şi puţimă apă. Când sunt fierte se dau prin sită, se subţiază cu zeaună de roşii, se adaugă restul de ulei, sarea, cimbrul, foaia de dafin şi se mai fierb 5 minute.
La servire se adaugă verdeaţa mărunt tocată.
După gust, uneori, în sos se poate pa:sa şi o ceapă mică, fiartă. Se serveşte cu budinci de făinoase, cu macaroane, orez cu perişoare, cu rasol etc
Pofta buna!