Sos rece de legume

Printeaza

Sos rece de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru.

Ingrediente:Sos rece de legume

  • 400 g morcovi
  • 100 g telină
  • 20 g pătrunjel
  • 300 g cartofi
  • 500 g roşii
  • supă de legume
  • 6 linguriţe de unt sau ulei
  • sare
  • verdeaţă
  • foaie de dafin
  • oţet
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Legumele se taie mărunt, se înăbuşă în ulei şi puţimă apă. Când sunt fierte se dau prin sită, se subţiază cu zeaună de roşii, se adaugă restul de ulei, sarea, cimbrul, foaia de dafin şi se mai fierb 5 minute.

La servire se adaugă verdeaţa mărunt tocată.

După gust, uneori, în sos se poate pa:sa şi o ceapă mică, fiartă. Se serveşte cu budinci de făinoase, cu macaroane, orez cu perişoare, cu rasol etc

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.