Sos de mere cu unt
PrinteazaSos de mere cu unt din: mere, făină, zahăr, unt.
Ingrediente:
- 2 kg mere
- 60 g făină
- 60 g zahăr
- 125 g unt
Mod de preparare:
Merelor li se îndepărtează doar cozile şi seminţele, se taie în felii, se spală în apă rece şi se pun la fiert în puţină apă.
O dată cu zahăml şi cu untul, după fierbere, în sucul strecurat, se pune şi faina dizolvată în puţină apă caldă. Se amestecă bine şi se continuă fierberea.
Merele fierte se strecoară şi se zdrobesc într-un tifon. Sucul se amestecă în sos, pentru mărirea aportului de vitamine. Se va fierbe 10-15 minute.
Din cantitatea de mere se păstrează câteva şi se pun, curăţate şi rase, în sos, în momentul când se ia cratiţa de pe foc.
Pofta buna!