Sos de mere cu unt

Printeaza

Sos de mere cu unt din: mere, făină, zahăr, unt.

Sos de mere cu unt

Ingrediente:

  • 2 kg mere
  • 60 g făină
  • 60 g zahăr
  • 125 g unt

 

Mod de preparare:

Merelor li se îndepăr­tează doar cozile şi seminţele, se taie în felii, se spală în apă rece şi se pun la fiert în puţină apă.

O dată cu zahăml şi cu untul, după fierbere, în sucul strecurat, se pune şi faina dizolvată în puţină apă caldă. Se amestecă bine şi se continuă fierberea.

Merele fierte se strecoară şi se zdrobesc într-un tifon. Sucul se amestecă în sos, pentru mărirea aportului de vitamine. Se va fierbe 10-15 minute.

Din cantitatea de mere se păstrează câteva şi se pun, curăţate şi rase, în sos, în momentul când se ia cratiţa de pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.