Sos de patrunjel cu unt

Printeaza

Sos de patrunjel cu unt din: unt, faina, lapte, sare, patrunjel.

Ingrediente:Sos de patrunjel cu unt

  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • sare
  • 8-10 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Spălaţi pătrunjelul, culegeţi frunzele, prăjiţi în unt încins. Când devin crocante scoateţi frunzele, adăugaţi faina – întâi o lingură plină, omogenizaţi, turnaţi lapte, apoi adăugaţi faina rămasă.

Omogenizaţi, subţiaţi cu laptele rămas, săraţi şi fierbeţi 1(0-12 min la foc mic. Adăugaţi frunzele de pătrunjel şi omogenizaţi, apoi stingeţi focul.

Sosul de pătrunjel se serveşte lângă carne rasol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.