Şniţel cu creson şi sos de mere picant

Printeaza

O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Şniţel cu creson şi sos de mere picant

pentru sosul de mere:

  • un cubulet de unt
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 50 g zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 nucsoara rasa
  • 1/4 lingurit cuisoare macinate
  • 2 mere bune, curatate de coaja si de casuta cu samburi si taiate cubulete cu latura de 2,5 cm
  • un mar de gatit, curatat de coaja si de casuta cu samburi si taiat cubulete cu latura de 2,5 cm
  • 2 escalopuri a cate 250 g
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • faina
  • un ou mare, batut
  • 3 maini bune de pesmet fin
  • ulei de masline
  • o mana mica de castraveciori murati scursi si taiati betisoare
  • 2 maini de creson, spalat si uscat
  • o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul de mere, topiţi untul într-o crăticioară timp de un minut, împreună cu coaja şi zeama de portocală, zahărul, scorţişoara, nucşoara şi cuişoarele. Amestecaţi până când untul face spumă, apoi încorporaţi merele. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute la foc mic spre mijlociu, până când obţineţi un sos gros şi moale. Gustaţi şi, dacă e nevoie, mai adăugaţi zahăr; mie îmi place sosul dulce-acrişor. Ţineţi sosul la cald sau puneţi-l deoparte să se răcească, după preferinţă.

Puneţi escalopurile pe o planşetă de tocat, aşezaţi deasupra o foaie de hârtie cerată şi bateţi carnea ca să aplatizaţi feliile — acestea trebuie să ajungă la circa 0,5 cm grosime.

Luaţi patru farfurii mari şi înşiraţi-le în faţa dvs. De la stânga la dreapta, puneţi sare şi piper în prima farfurie, făină în a doua, oul bătut în a treia şi pesmetul fin în a patra. E foarte simplu,  condimentaţi feliile de carne, le daţi prin făină, scuturând excesul, apoi le cufundaţi în ou şi scuturaţi excesul, iar la sfârşit le daţi prin pesmet pe ambele părţi, apăsând ferm. Scuturaţi uşor excesul de pesmet şi aşezaţi carnea pregătită pentru prăjit pe o planşetă sau o farfurie curată.

Incălziţi o tigaie grea, turnaţi în ea câteva linguri de ulei de măsline şi, când uleiul s-a încins, puneţi în tigaie ambele felii de carne. Prăjiţi-le circa 2 minute, apoi, cu atenţie, începeţi să scuturaţi şi să agitaţi tigaia, ca să acoperiţi carnea cu ulei încins.

Intoarceţi feliile şi mai prăjiţi-le câteva minute, până când sunt rumene şi crocante pe ambele părţi. Scoateţi şniţelele pe o tavă tapetată cu şervete de hârtie şi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi câte un şniţel pe fiecare farfurie de servit; aşezaţi deasupra o grămăjoară de beţişoare de castraveţi muraţi şi nişte frunze de creson.

Serviţi cu o porţie zdravănă de sos de mere, puţină zeamă de lămâie şi un strop de ulei de măsline extravirgin.

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.