Şerbet de flori de salcam

Printeaza

Şerbet de flori de salcam din: flori de salcam, zahar, apa, lamaie.

Ingrediente:Şerbet de flori de salcam

  • 750 g flori de salcîm
  • 1 kg zahăr
  • 1 l apă
  • zeama de la 1/2 lămîie

 

Mod de preparare:

Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir  şi se pune la fiert cu 1 l apă.

După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă să se răcească, apoi se strecoară printr-o sită foarte deasă, de păr, sau printifon.

Zeama strecurată se pune la fiert cu zahărul la început la foc mai mic, iar după ce se curăţă de spumă, la foc mai iute, ştergînd pereţii vasului cu un şervet curat şi ud, şi se lasă să fiarbă pînă se leagă zahărul.

Cînd este călduţ, se ia la frecat, adăugînd la sfîrşit zeama de lămîie, puţin cîte puţin.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • serbet de salcim
  • serbet de salcam

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.