Semintele de telina

Printeaza

Din ţelina sălbatică, pe care o găsim în toată Europa în estuarele râurilor şi în mlaştinile sărate, provin seminţele cultivate astăzi, felina sălbatică, odinioară folosită ca medicament, are un gust considerat amar în ziua de azi, dar romanii îl foloseau drept condiment.

Tulpinile şi frunzele ţelinei de cultură sunt folosite crude în salată, fierte sau gătite, pentru a da gustul principal al unei mâncări, ca şi cepele.

Seminţele ţelinei sălbatice sunt folosite drept condiment şi au un gust plăcut şi aromat, deşi destul de amar. Dacă le mâncaţi crude, seminţele de ţelină cultivată vă vor scădea tensiunea arterială, vă vor stimula digestia şi vă vor ameliora reumatismul.

Seminţele ţelinei sălbatice au un gust intens şi amar, aşa că nu aveţi nevoie de prea multe. Se folosesc întregi, pentru a da gust supelor şi mâncării la cuptor, sau sunt măcinate şi amestecate cu sare şi folosite drept condiment. Dau un gust interesant ketchupului şi sosurilor şi se potrivesc de minune cu roşiile.

Adăugaţi seminţe de ţelină în aluatul de pâine, în preparate din brânzeturi sau ouă. Seminţele oferă un gust plăcut sosurilor şi salatelor de varză.

 

Semintele de telina

Semintele de telina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.