Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

Printeaza

Salsa pico de gailo din: ceapa, rosii, chiles serranos, coriandru, sare, lamaie, ulei de masline.

preparat specific mexican – sos mexican

Ingrediente:Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

  • o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt
  • 4 ro­şii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate mărunt
  • 2-4 chiles serranos tocaţi
  • 1/2 cană de coriandru tocat
  • sare
  • sucul de la o lămâie
  • două linguri de ulei de măsline.

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun ceapa, roşiile, ardeii iuţi şi coriandrul. Se adaugă sarea, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Se amestecă şi se lasă la marinat o oră. Se serveşte cu totopos (tortilla crocantă), tacos de brânză, quesadilas şi empanadas.

Salsa_pico_de_gailo3 Salsa_pico_de_gailo1 Salsa_pico_de_gailo2

In sos se mai pot adăuga cubuleţe de avocado sau oregano. In loc de pătrunjel se poate pune piper măcinat, tocând foarte bine restul ingredientelor. In Baja California (unde acest sos este popular) se serveşte cu fructe de mare şi peşte prăjit.

Salsa_pico_de_gailol6 Salsa_pico_de_gailo7

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • reteta salsa mexicana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.