Saleuri cu sos

Printeaza

Saleuri cu sos din: piept de pui, ghimbir, usturoi, curry, coriandru, unt, smantana, sare, lapte de cocos, zahar, lamaie.

Ingrediente:Saleuri cu sos

  • 1 piept de pui
  • ghimbir
  • 3 căţei de usturoi pisat
  • 1 linguriţă curry
  • 1 linguriţă praf de coriandru
  • 1 lin­guriţă sare
  • 2 linguriţe unt
  • 3 linguriţe smântână
  • 1/2 cană lapte de cocos

Pentru sos:

  • 1 linguriţă curry roşu
  • 1 linguriţă curry de ardei iute
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguriţe unt de arahide
  • 1 1/2 cană lapte de cocos sau smântână
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Se fierbe laptele, se adaugă curry şi se prăjeşte. Se adaugă untul de arahide, zahărul, zarea şi sucul de lămâie (sosul trebuie să fie sărat, dulce şi acrişor).

Pieptul de pui se marinează într-un amestec de: ginger cu usturoi pisat, praf de coriandru, sare, unt, smântână şi lapte de cocos.

Bucăţile de pui se străpung cu beţişoarele de bambus şi se fac pe grătar.

Se servesc cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.