Salată de Vinete Delicioasă

Printeaza

Salată de Vinete Delicioasă din: vinete, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.

Combinarea texturii fine a vinetelor cu dulceața roșiilor și aromele subtile ale cepei și usturoiului creează o explozie de gust în fiecare mușcătură.

 

Ingrediente:

  • 3 vinete mari
  • 2 roșii mari, tocate cubulețe
  • 1 ceapă roșie medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, pisati
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • O mână de pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Începeți prin a coace vinetele pentru a obține o aromă delicioasă și pentru a face mai ușor scoaterea miezului.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 40-45 de minute, până când coaja se încrețește și vinetele sunt moi la atingere. Lăsați-le să se răcească.

După ce vinetele s-au răcit suficient, tăiați-le în jumătate și scoateți miezul cu o lingură. Puneți miezul deoparte și lăsați-l să se scurgă într-o strecurătoare timp de aproximativ 15-20 de minute.

Într-un castron mare, combinați miezul de vinete scurs, roșiile tocate, ceapa roșie și usturoiul pisat. Amestecați ușor.

Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie peste amestec și amestecați bine pentru a combina aromele. Aromatizați cu sare și piper după gust.

Presărați pătrunjelul tocat deasupra și amestecați ușor din nou pentru a distribui uniform ingredientele.

Acoperiți cu folie de plastic și lăsați salata să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră pentru a permite aromele să se combine.

Salată de Vinete Delicioasă

Informații nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: Aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: 18 g
  • Proteine: 2 g
  • Grăsimi: 5 g

 

Cu conținutul său scăzut de calorii și bogăția de fibre, această salată de vinete este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare pentru orice ocazie.

 

 

Pofta buna!

 

poate iti place si:

retete

Salata de vinete cu gogosari

Salata de vinete cu gogosari din: vinete, gogosari, otet, ulei, zahar, sare. Ingredinte: 3 kg vinete 3 kg gogosari 250 ml.otet 250 ml ulei 250 gr zahar 2 linguri sare     Mod de preparare Se coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.