Salata de peste in cupe de portocale
PrinteazaSalata de peste in cupe de portocale din: portocale, peste afumat, ciuperci, porumb, ceapa, rosie, masline, maioneza, sare, piper, patrunjel.
- 4 portocale
- 400 g peşte afumat
- 4-5 ciuperci din conservă
- 150 g boabe de porumb din conservă
- 1 ceapă roşie mică
- 50 g rondele masline negre
- 50 g rondele masline verzi
- 150 g maioneză
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se spală şi se şterg portocalele, apoi se taie fiecare pe jumătate şi cu o linguriţă se îndepărtează miezul, fără să se zdrobească. Se vor obţine 8 cupe.
Se taie ceapa solzişori şi se presară puţină sare. Se scurge porumbul din conservă. Se curăţă peştele de oase şi de pieliţă, apoi se taie bucăţele. Ciupercile se taie fâşii mici. Miezul de la portocale se taie şi el cubuleţe, pătrunjelul se toacă mărunt.
Intr-un bol se amestecă toate ingredientele cu jumătate din cantitatea de pătrunjel, maioneză, sare şi piper după gust. Cu acest amestec se umplu cupele, apoi se pun în frigider 30 min.
Inainte de servire, se decorează salata cu restul de pătrunjel verde şi cu rondele de măsline negre, aşezate pe mijloc.
Salata de peste in cupe de portocale
Pofta buna!