Salată cu ciuperci, porumb, orez si mazăre

Printeaza

Salată cu ciuperci, porumb, orez si mazăre din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci, usturoi, ceapa de apa, smantana, otet balsamic, verdeata, sare, piper si ulei. Este o salata usor de preparat, gustoasa si foarte satioasa.

Ingrediente:Salata

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe de apa
  • 1 cutie mazare
  • smantana slaba (150-200 g)
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • 1 cutie porumb
  • nucsoara
  • 1 cutie ciuperci
  • sare, piper, dupa gust ulei

 

Mod de preparare:

Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.

Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.

Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.

Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.

Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.