Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide
PrinteazaRulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide
- 1,400 kg capac de viţel sau mînzat
- 300 g carnaţi polonezi
- sare
- piper
- 200 g piept afumat
- 5 fileuri de scrumbii sărate
- 2 ouă
- 15 felii subţiri de lămaie fără coajă
- 400 g roşii
- 5 căţei usturoi
- 150 g unt
- 100 g stafide
- 2 pahare vin roşu
- 1/2 lingură făină
- 250 g orez
Mod de preparare:
Din capac se taie 16 şniţele subţiri, se bat cu satirul (seplatează) şi li se dă formă dreptunghiulară. Se aşază unul lîngă altul pe o planşetă udă.
Resturile de carne se dau prin maşina de tocat cu cîrnaţii polonezi fără piele, cu franzela înmuiată şi stoarsă, amestecîndu-se cu ou şi piper. Această tocătură se pune pe şniţele, apoi pe fiecare bucată cîte o felie de lămîie, o felie de piept afumat şi un fileu de scrumbie desârată.
Se rulează fiecare şniţel şi se aşază într-o tavă adîncă unsă. Se ung deasupra şi se dau la cuptor. Pe parcurs se pun roşii, vin, supă, făină, puţin zahăr şi usturoi tăiat.
Se serveşte într-un platou adînc. Separat se serveşte un pilaf cu stafide.
Pofta buna!