Risotto primavera cu parmezan

Printeaza

Risotto primavera cu parmezan din: orez, ceapa, morcovi, broccoli, mazare, parmezan, dovlecei, mazare.

Ingrediente:Risotto primavera cu parmezan

  • 2 linguriţe ulei de mâslime
  • 1 ceapă milocie, tocată mărunt
  • 2 morcovi mijlocii, tăiaţii julien
  • 200 g orez arborio
  • 750 g supă de pui
  • 250 g bucheţele de broccoli
  • 125 g mazăre verde
  • 2 dovlecei, tăiaţi julien
  • 3 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Puneţi uleiul să se încingă într-o cratiţă mare şi căliţi ceapa şi morcovii. Legumele trebuie să se înmoaie puţin, dar să rămână totuşi crocante.

Adăugaţi peste legume orezul şi căliţi-l, amestecând mereu, până începe să se rumenească, apoi turnaţi peste orez 125 ml supă şi lăsaţi-l să fiarbă, fără capac. Amestecaţi din când în când, până ce orezul a absorbit tot lichidul.

Adăugaţi în continuare câte 125 ml din supa de carne şi lăsaţi orezul să fiarbă din nou, amestecându-l din timp în timp; repetaţi această operaţiune până terminaţi toată supa de carne şi orezul a absorbit tot lichidul.

La sfârşit, orezul va fi moale şi va avea o consistenţă cremoasă. Când turnaţi ultimul polonic de supă peste orez, puneţi în cratiţă şi restul de legume: broccoli, mazăre şi dovlecei.

Când orezul este gata, presăraţi deasupra nişte parmezan ras şi serviţi-l imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.