Retete de post: Prajitura glazurata
PrinteazaPrajitura glazurata
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 5 linguri gem
- 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet)
- 1 cană sifon (sau apă minerală)
- 3 linguri cacao
- 1 ceaşcă ulei
- esenţă după gust
Mod preparare blat:
In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se transformă într-o pastă. Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (puţin câte puţin), cacaua, uleiul, 1 strop de esenţă.
Amesteci în continuare cu mixerul şi la urmă adaugi făina, dar nu toată dintr-o dată. Aprinzi cuptorul şi cât se încălzeşte ungi cu ulei (sau margarină) o tavă cu pereţii mai înalţi, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit. O laşi să se coacă la foc mic.
Când blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tăvii şi dacă atunci când o scoţi este curată înseamnă că blatul este copt. Laşi blatul să se răcească şi apoi faci glazura.
Mod preparare glazură:
Amesteci 5 linguri zahăr cu 3 linguri apă, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao. Le pui la foc mic amestecând încontinuu până ce se îngroaşă asemeni mierii. întinzi glazura peste prăjitură şi o tai rece.
Poftă bună!
O sa fac si eu prajitura glazurata