Prajitura glazurata cu fulgi de cocos

Printeaza

Prajitura glazurata cu fulgi de cocos din: faina, unt, zahar, lapte, oua, vanilie, praf de copt, ciocolata, frisca, fulgi de cocos.

Ingrediente:Prajitura glazurata cu fulgi de cocos

  • 120 g făină
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • sare
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 100 g ciocolată
  • 100 g friscă lichidă
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert, iar când clocoteşte se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se trage deoparte şi se lasă la infuzat.

Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Se pun apoi untul moale şi laptele strecurat.

Se amestecă şi se toarnă compoziţia într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt.

Se coace 30 de minute.

Intre timp, frişca clocotită se toarnă peste ciocolată, se amestecă şi se aşază peste prăjitură imediat ce aceasta s-a copt. Se lasă să se răcească şi se presară cu fulgi de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.