Retete gustoase: Chiftele de legume
PrinteazaChiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, mazare, piper, sare si ulei.
- 4 dovlecei potrivit
- 100 g cascaval
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 2 oua
- 2 linguri cu marar verde tocat marunt
- 1 ceasca de mazare congelata
- piper negru proaspat macinat
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare, adaugă sare şi lasă-i cinci minute. Pune mazărea la fiert în apă cu sare. Stoarce de apă dovleceii raşi şi ames- tecă-i cu caşcavalul ras, ouăle şi făina. Adaugă mărarul, mazărea şi pesmetul, potriveşte de sare şi piper.
Amestecă din nou, apoi modelează chiftele plate mai mă ricele. Prăjeşte chiftelele în baie de ulei încins, câte două minute pe fiecare parte sau până ce se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Chiftele de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta greceasca cu dovlecei