Retete delicioase de cartofi: Piure

Printeaza

Piure din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare.

Ingrediente:Piure

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 linguri unt
  • margarină sau ulei
  • 1 pahar lapte dulce
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi sare. Se fierb la foc mai mare, se scurg de apa în care au fiert şi apoi se pasează cu furculiţa. Se adaugă untul şi se amestecă cât mai bine. Se adaugă laptele şi sarea şi se mai fin puţin la foc, amestecând pentru a nu se prinde pe fundul oalei.

In final piureul trebuie să aibă aspect pufos şi alb.

Ca variante de pregătire menţionăm trecerea cartofilor printr-o sită, pentru a uniformiza pasta, sau bătutul cu mixerul care dă piureului un aspect specific şi o consistenţă mai cleioasă, apreciată de multă lume.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.