Retete delicioase de cartofi: Piure
PrinteazaPiure din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare.
- 1/2 kg cartofi
- 2 linguri unt
- margarină sau ulei
- 1 pahar lapte dulce
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi sare. Se fierb la foc mai mare, se scurg de apa în care au fiert şi apoi se pasează cu furculiţa. Se adaugă untul şi se amestecă cât mai bine. Se adaugă laptele şi sarea şi se mai fin puţin la foc, amestecând pentru a nu se prinde pe fundul oalei.
In final piureul trebuie să aibă aspect pufos şi alb.
Ca variante de pregătire menţionăm trecerea cartofilor printr-o sită, pentru a uniformiza pasta, sau bătutul cu mixerul care dă piureului un aspect specific şi o consistenţă mai cleioasă, apreciată de multă lume.
Pofta buna!