Retete delicioase: Banane caramel
PrinteazaBanane caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra.
- 4 banane mari
- 4 linguri cu unt
- 6 linguri cu zahar
- 150 ml rom
- 1 praf de scortisoara
- 4 cupe cu inghetata de vanilie
- 4 capsune
- 100 g ciocolata neagra
- 1 plic cu zahar pudra
Mod de preparare:
Topeste zahărul într-o tigaie, apoi adaugă patru linguri cu unt, scorţişoara şi romul. Pune bananele decojiteîn acest sos,întorcându-le pe ambele părţi. Când sunt gata rumenite, scoate-le (fiecare fruct pe câte o farfurie).
Topeşte ciocolata neagră într-un vas pe foc în care adaugă o lingură cu unt. Adaugă la fiecare porţie câte o cupă de îngheţată de vanilie, o căpşună pudrată cu zahăr, apoi pune ciocolata topită (eventual frişca).
Banane caramel
Pofta buna!