Retete de Craciun: Sufleu de cartofi cu lamaie

Printeaza

Retete de Craciun: Sufleu de cartofi cu lamaie din: cartofi, unt, oua, zahar, sare, lamaie.

Ingrediente:Sufleu de cartofi cu lamaie

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 6 ouă
  • 1 cană cu zahăr tos
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat
  • răzătură de lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu apă caldă folosind o perie moale sau un burete aspru. Puneţi-i la fiert cu apă caldă cât să-i acopere şi scoateţi-i după 30 min, curăţaţi-i de coajă şi treceţi-i prin maşina de tocat.

Strângeţi piureul obţinut într-o cratiţă cu pereţii înalţi sau într-un castron mare. Amestecaţi cu untul pus câte puţin, bateţi amestecul cu furculiţa.

Adăugaţi zahărul câte puţin, amestecaţi pentru omogenizare. Puneţi gălbenuşurile câte unul, omogenizaţi, săraţi amestecul.

Când amestecul arată ca o smântână groasă, puneţi albuşurile bătute spumă tare, omogenizaţi repede pentru ca piureul să se afâneze cu mult aer.

Parfumaţi cu răzătură de lămâie şi zahăr vanilinat.

Ungeţi 2-3 forme mici de chec cu unt, împărţiţi piureul în mod egal şi coaceţi sufleul în cuptorul fierbinte la 200 grade C.

Serviţi sufleul cald pentru că prăjitura îşi pierde forma repede.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.