Remedii naturiste cu cartofi

Printeaza

Remedii naturiste cu cartofi. Remediile naturiste cu cartofi sunt populare în multe culturi datorită proprietăților lor antiinflamatorii și calmante.

Cartofii pot fi folosiți în diverse moduri pentru a trata afecțiunile pielii și durerile:

Comprese cu cartofi cruzi:

Cartofii cruzi pot fi rasi și puși într-un țesut subțire sau tifon, apoi aplicați pe zona afectată pentru a reduce inflamația și a calma durerile, cum ar fi artrita sau durerile musculare.

Suc de cartofi:

Sucul proaspăt stors din cartofi cruzi este uneori folosit ca un remediu pentru problemele digestive, inclusiv aciditatea stomacală sau ulcerul.

Feliile de cartofi:

Aplicarea de felii crude de cartofi pe ochi poate reduce pungile de sub ochi și inflamația datorită proprietăților lor de răcire.

Cataplasme cu cartofi fierți:

Cartofii fierți și zdrobiți pot fi folosiți în cataplasme pentru a calma durerile și pentru a oferi o senzație de confort.

Baie de picioare cu apă de cartofi:

Apa în care au fiert cartofii se poate folosi pentru o baie de picioare relaxantă, ajutând la ameliorarea durerilor de picioare și a oboselii.

Măști faciale cu cartofi:

Cartofii cruzi pot fi folosiți ca o mască facială naturală pentru a ajuta la curățarea și luminozitatea pielii. Cartoful crud ras sau suc de cartof poate fi aplicat direct pe față pentru a ajuta la îndepărtarea petelor și a cicatricilor de acnee.

Ulei de cartofi:

În unele tradiții, cartofii sunt fierți în ulei pentru a extrage esențele lor, iar acest ulei este apoi folosit pentru a masaja zonele dureroase ale corpului.

Cartofi pentru curățarea argintăriei:

Nu este un remediu pentru sănătate, dar este un truc natural pentru curățarea argintăriei. Fierberea obiectelor de argint cu cartofi poate ajuta la îndepărtarea oxidării.

Cartofi pentru dureri de cap:

Unele persoane plasează felii de cartofi crude pe frunte sau pe tâmple pentru a ajuta la atenuarea durerilor de cap.

Cartofi pentru mâncărimi și iritații ale pielii:

Aplicarea felii de cartofi cruzi pe zonele afectate poate calma mâncărimile și iritațiile, inclusiv cele cauzate de înțepăturile de insecte.

Cartofi pentru petele întunecate ale pielii:

Sucul de cartof aplicat regulat pe piele este considerat a ajuta la luminozitatea și uniformizarea tonului pielii, reducând aspectul petelor întunecate.

Plasture cu cartof pentru bătături:

O felie de cartof crud peste o bătătură, fixată cu un bandaj și lăsată peste noapte, este folosită de unele persoane pentru a înmuia pielea și a ușura eliminarea bătăturilor.

Cartofi pentru arsuri minore:

Cartofii cruzi, tăiați fin sau rași, pot fi plasați pe arsuri minore pentru a extrage căldura și a reduce senzația de usturime.

Cartofi pentru afecțiuni ale ficatului:

În unele culturi, consumul de cartofi fierți (fără sare sau alte condimente) este recomandat pentru a sprijini sănătatea ficatului.

Cartofi pentru relaxarea ochilor:

Feliile de cartofi cruzi, aplicate pe ochi închisi, pot ajuta la relaxarea ochilor obosiți și la reducerea roșeții.

Este important să rețineți că, deși remediile naturiste pot oferi confort și ameliorare temporară pentru unele afecțiuni, ele nu înlocuiesc sfaturile medicale profesionale sau tratamentele convenționale pentru problemele de sănătate.

Dacă aveți afecțiuni medicale serioase sau simptome persistente, este esențial să consultați un medic.

Remedii naturiste cu cartofi

 

Remedii contra anxietatii

Nivelul ridicat de stres la care ne expune viata, cu griji multiple, standarde inalte si asteptari pe masura atat in sfera profesionala, cat si in cea sociala, ne poate impinge direct in bratele anxietatii. Din fericire, ne putem elibera usor din stransoare, apeland la ajutorul terapiilor naturale. Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta […]

 

sanatate

Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

Uneori nici crema cu cel mai mare grad de protecţie sau pălăria de soare nu te pot feri de puterea razelor solare arzătoare. Odată ce te-ai ars, începe prin a bea cât mai multe lichide, de preferat apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate. Iată și câteva soluţii naturale care te pot ajuta să îţi hidratezi […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.