Retete culinare: Tort de ciocolata

Printeaza

O reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Tort de ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta
  • 140 g margarina
  • 200 g zahar brun
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • pentru crema de caramel:
  • 80 g unt
  • 125 g zahar pudra, cernut
  • 200 g caramele
  • un praf de sare grunjoasa

pentru ganas:

  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 4/180 C. Unge cu ulei şi tapetează cu făină 2 forme rotunde de 20 cm. Topeşte ciocolata la bain-marie. Combină margarina cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi se des­chide la culoare. Adaugă ouăle şi combină, incorporează ciocolata topită, praful de copt şi făina.

Porţioneaza compoziţia în formele pregătite şi nivelează suprafaţa; dă la cuptor 30 de minute, până când scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcească pe grătar metalic.

Pentru a prepara crema, combină untul cu zahărul pudră pana când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Adaugă cara­melele topite şi sarea şi amestecă uşor pen­tru a se omogeniza. Apoi bate la viteză maxi­mă câteva minute, până când se deschide la culoare şi devine pufoasă. Dă la rece până când se întăreşte.

Pentru a prepara crema ganaş, încălzeşte frişca lichidă, uleiul şi ciocolata până când aceasta se topeşte, la vasul de pe foc şi lasă deoparte câteva minute şi apoi bate cu mixerul până când se răceşte şi devine tartiniabilă.

Umple blaturile cu crema de caramel şi apoi îmbracă-l cu crema ganaş şi pe margine.

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.