Tort de ciocolata neagra cu menta

Printeaza

Tort de ciocolata neagra cu menta din: oua, zahar, faina, cacao, unt, sare, frisca, menta, ciocolata.

Ingredinete:Tort de ciocolata neagra cu menta

  • 6 ouă
  • 170 g zahăr
  • 130 g făină
  • 40 g cacao
  • 30 g unt
  • un praf sare
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 30 frunzuliţe de mentă
  • 400 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Pentru blaturi, se bat cu telul ouăle şi zahărul timp de 5 minute la bain-marie. Se scot de pe aburi şi se continuă baterea încă 5 minute.

Se adaugă untul topit şi răcorit şi apoi făina amestecată cu cacaua şi sarea. Se amestecă delicat şi se repartizează aluatul în trei forme de tort egale ca dimensiune, tapetate cu hârtie de copt.

Se coc blaturile 30 de minute şi se lasă apoi la răcit complet.

Pentru cremă, se toarnă 200 mi apă clocotită peste frunzele de mentă şi se lasă să se infuzeze 5 minute. Apoi se strecoară şi zeama se pune peste ciocolată.

Se amestecă pentru dizolvare şi se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se lasă la frigider pentru o oră. Se amestecă apoi cu frişca bine bătută.

Se pune crema într-o seringă de bucătărie şi se eliberează cantităţi mici, ca nişte bile una lângă cealaltă pe fiecare dintre blaturi.

Se serveşte cu cele două tipuri de ciocolată, albă şi neagră, ţinute ia congelator şi răzuite ulterior.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.