Reteta zilei: Tarta cu ciuperci

Printeaza

Tarta cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, sherry, ou, smntana, branza, sare, piper, faina, unt, alune.

 

Ingrediente: 

  • 25gr ciuperci uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri sherry
  • 1 ou
  • 120ml smantana
  • 25gr branza feliata
  • sare si piper
  • salata, pentru servire

Ingrediente aluat:

  • 115gr faina
  • 50gr unt
  • 25gr alune
  • 1 ou, batut

Mod de preparare:

Pentru pregatirea aluatului, amestecati impreuna faina cu untul, adaugati alunele, oul si amestecati pana se omogenizeaza. Dati la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, puneti la inmuiat ciupercile in apa fierbinte pentru 30 de minute. Scurgeti si pastrati lichidul.

Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si gatiti 5 minute, apoi adaugati usturoiul si gatiti 2 minute.

Incorporati ciupercile si mai gatiti 7 minute. Adaugati sherry si lichidul de la ciuperci.

Acoperiti si gatiti 10 minute. Asezonati si pastrati deoparte.

Tarta cu ciuperci
Preincalziti cuptorul. Ungeti o tava de tarta. Intindeti aluatul si asezati in tava.

Coaceti 10 minute.

Tarta cu ciuperci
Amestecati oul cu smantana si adaugati peste mixul de ciuperci si asezonati.

Umpleti tava si aseati deasupra branza. Coaceti 18 minute.

Serviti tarta calda, cu salata.

Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.