Reteta zilei: Sos de fasole neagra cu coriandru

Printeaza

Sos de fasole neagra cu coriandru din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, fasole neagra, sare, chimen, suc de limeta, apa, coriandru, chips-uri tortilla.

 

 

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_05

Ingrediente: 

  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, curatat si tocat
  • 2 ardei iuti, fara semințe și tocati
  • 2 cutii fasole neagra, clătită și scursă
  • 1 1/2 lingurite de sare
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 2 linguri suc de limeta
  • 3 linguri de apa
  • 1/4 ceasca coriandru tocat
  • chips-uri tortilla, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de măsline la foc mediu într-o cratiță mică.

Adaugati ceapa, usturoi, ardei iute.

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ zece minute.

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_02
Se transferă amestecul de ceapa fierte la blender și se adaugă fasolea, sare, chimen, suc de limeta, apă și coriandru.

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_03

Procesati pana se omogenizeaza.

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_04
Se transferă într-un castron de servire.

Servi la temperatura camerei cu chips-uri tortilla.

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_05

Sos de fasole neagra cu coriandru

Sos_de_fasole_neagra_cu_coriandru_05

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano

Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan. Ingrediente:  ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan   Mod de […]

 

 

sosuri

Sos de chili pentru friptura 

Sos chili pentru friptura din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Bianca Varlan

    Foarte interesant sosul asta!

  2. As vrea sa gust si eu dintr-un sos ca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.