Reteta zilei: Serbet de prune

Printeaza

Serbet de prune din: apa, zahar, prune, sare, suc de lamaie, vodca, fistic.

Poate te intereseaza si:

Serbet de prune

Ingrediente: 

  • 2 cesti de apa
  • 2 1/4 cani de zahar
  • 1 kg prune
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura de vodca
  • 1/2 ceasca fistic maruntit

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare la foc mediu, se amestecă împreună apă și zahăr, până când zahărul se dizolvă.

Adaugati prunele felii, un praf de sare și se amestecă.

Serbet de prune

Se lasă să fiarba timp de 10-15 minute.

Serbet de prune
Se transferă la blender impreuna cu lichidul si omogenizati.

Serbet de prune
Lasati sa se raceasca complet si apoi amestecati cu votca si lamaie.

Se transferă într-un recipient si se da la congelator timp de cel puțin 4 ore.

Serbet de prune
Serviti cu fistic.

Serbet de prune

Serbet de prune

 

Serbet de prune

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Şerbet de migdale

Şerbet de migdale

Şerbet de migdale din: migdale, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 lin­guri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare   Mod de preparare: Se spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o jumătate de oră. Se […]

 

 

Serbet de toporaşi

Serbet de toporaşi

Serbet de toporaşi Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie   Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută […]

 

 

Savurati!

 

 

 

2 comentarii

  1. A iesit bun? Parca as vrea si eu 🙂

  2. SI eu vreau din serbetul de prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.