Serbet de toporaşi

Printeaza

Serbet de toporaşi

Ingrediente:Serbet de toporaşi

  • 1,200 kg frunze şi flori toporaşi
  • 1,200 kg zahăr tos
  • 300 ml apă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc .

Zeama obţinută se strecoară printr-un tifon des, devenind rup zahărul se pune într-o oală şi se toarnă rupul peste el.

Se dă la foc mic, să se topească zahărul.Când zahărul e tot o apă, se dă foc iute, să se lege.

Când s-a-ngroşat zeama şi s-au încleiat clocotele, se stoarce zeama de lămâie şi se lasă să mai bolborosească de câteva ori, apoi se pune la răcit un pic.

Dacă s-a răcit cât poate suferi degetul, se ia la frământat până se face alifie şi e bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.