Reteta zilei: Rulada de porc

Printeaza

Rulada de porc din: cimbru, rozmarin, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, cotlet de porc, ulei de masline, unt, ceapa, smochine, struguri, sare, piper, unt, faina, nuca de cocos, vin alb, supa de pui, suc de lamaie, rucola.

 

Rulada_de_porc_04

Rulada de porc

Ingrediente pentru rulada:

  • 1 lingura de cimbru, tocat
  • 1 lingura de rozmarin, tocat
  • 6 catei de usturoi, tocat
  • ¼ cana patrunjel tocat
  • 2 linguri de coaja de lamaie
  • 2½ kg cotlet de porc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • ½ ceasca ceapa, cuburi
  • ¾ cana smochine, maruntite
  • ¾ cana struguri mici
  • 1½ lingurite sare
  • 1 lingurita piper negru

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • ½ ceasca de nucă de cocos
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca supa de pui

Ingrediente servire:

  • 1 lingura suc de lămâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cani rucola

Mod de preparare:

Pentru rulada, incalziti cuptorul la 200C. Într-un castron mic, combinati cimbru, rozmarin, usturoi, patrunjel și coaja de lamaie. Într-o tigaie, la foc mediu-mare, se adaugă uleiul de masline, unt, ceapa și gatiti pentru aproximativ 5-7 minute. Dati focul la mediu si se adaugă smochinele și strugurii, gătiti inca 7 minute.

Rulada_de_porc

Scoateți tigaie de pe foc și se combină cu amestecul de plante aromate. Crestati cotletul de porc, astfel incat sa obtineti un patrat. Asezonati cu sare si piper. Se adauga amestecul de smochine, se intinde unform si se ruleaza bucata de carne.

Rulada_de_porc_02

Legati cu sfoara. Asezonati cu sare și piper. Așezați intr-o tigaie și dati la cuptor timp de 20 de minute. Dati temperatura la 150C, se acoperă friptura cu folie de aluminiu si mai gatiti 1 ora. Scoateți din cuptor, lasati să se odihnească timp de 10 minute.

Rulada_de_porc_03

Pentru servire, puneți ingredientele intr-un blender si omogenizati. Pentru sos, se încălzește tigaia la foc mediu-mare, se topeste untul. Se adaugă făina și cu un tel, combinati si gatiti pentru aproximativ un minut.

Rulada_de_porc_05

Incorporati nucă de cocos timp in care amestecati. Incorporati si supa si vinul. Fierbeti timp de 5-10 minute. Taiati rulada si serviti cu sos si rucola maruntita.

Rulada_de_porc_04

Rulada de porc

Rulada_de_porc_05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.