Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Printeaza

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 1 linguri ulei
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 linguri faina
  • 300ml supa
  • 675gr sfecla, curatata si tocata
  • 75ml smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri unt
  • 225gr ciuperci, tocate
  • 3 linguri patrunjel

Ingrediente piure de cartofi:

  • 900gr cartofi, cuburi
  • 150ml lapte
  • 1 lingura verdeata
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti un vas termorezistent.

Intr-o tigaie mare incalziti ulei si gatiti ceapa cateva minute. Adaugati faina, incorporati supa si amestecati bine.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Adaugati sfecla, smantana, mustarul si otetul.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Pentru pregatirea piureului, fierbeti cartofii in apa sarata timp de 20 de minute.

Scurgeti si adaugai laptele, pasati, adaugati verdeata si sare si piper.

Adaugati piureul in vasul pregatit. Formati o gaura in mijloc si adaugati mixul de sfecla.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Topiti untul, adaugati ciupercile si asezonati, adaugati si patrunjel. Gatiti cateva minute.

Transferati mixul de ciuperci peste sfecla. Acoperiti si gatiti in cuptor 30 de minute.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Serviti preparatul garnisit cu patrunjel.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta piure de ceapa

Reteta piure de ceapa din: ceapa, supa, smantana, malai, zer, sare. Ingrediente: 500 g ceapă 1 cană cu supă de legume 1 pahar cu smântână acră 300 g mălai 1 l zer sau apă sare   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o peştişori şi căliţi-o în unt. Adăugaţi apă dacă ceapa nu lasă destul […]

 

Supa din piure de morcovi

Supa din piure de morcovi din: morcovi, patrunjel, orez, untdelemn, faina. Ingrediente: 3 morcovi 2 pătrunjei o linguiră orez o lingură untdelemn o linguriţă făină   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, care a fost curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi, împreună cu orezul, ales şi spălat, în 500 ml apă. Când sunt bine fierte […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.