Reteta zilei: Orez cu pui si rosii

Printeaza

Orez cu pui si rosii din: orez, rosii, piept de pui, condimente italiene, mozzarella, pesmet, unt topit parmezan, sare grunjoasa, busuioc.

Orez_cu_pui_si_rosii_04

Orez cu pui si rosii

Ingrediente: 

  • 1 cană de orez
  • 3 cesti rosii pasate
  • 500gr piept de pui, taiat fâșii
  • condimente italiene
  • 1/2 cană brânză mozzarella proaspătă, rupta bucăți
  • 3/4 ceasca pesmet
  • 2 linguri unt topit
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • sare grunjoasă
  • busuioc pentru ornat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.
Adaugati orezul intr-un termorezistent. Adaugati rosiil.

 

Orez_cu_pui_si_rosii

Asezati carnea de pui in vas dupa ce ati presarat-o cu sare si condimente.
Adaugati mozzarella. Se acoperă și se coace timp de 45 de minute.

Orez_cu_pui_si_rosii_02
Între timp, combina pesmet, untul topit, condimente italiene și parmezanul într-un castron mic. Asezonati cu un vârf de cuțit de sare.
Se scoate folia de pe vas, mai coaceti 2 minute.
Incorporati amestecul de pesmet si mai coaceti un minut.

Orez_cu_pui_si_rosii_03
Lasati sa se odihneasca, garnisiti cu busuioc si serviti preparatul cald.

Orez_cu_pui_si_rosii_04

Orez cu pui si rosii

Orez_cu_pui_si_rosii_04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.