Reteta zilei: Gem de prune uscate

Printeaza

O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.

Gem de prune uscate

 

Ingrediente:

  • 300g prune uscate fara samburi
  • 100g zahar
  • 150 ml apa
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa.

Gem de prune uscate

In tot acest timp gemul de prune uscate se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se adauga vanilia si se ia cratita de pe foc.

Se pune gemul fierbinte in borcane, se sterilizeaza cateva minute in cuptor, dupa care se pun capacele la borcane si se depoziteaza in camara.

Gem de prune uscate

Gemul de prune uscate se serveste cu paine prajita, cu biscuiti sau se poate folosi la prepararea fursecurilor.

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gem prune uscate
Sumar
recipe image
Nume reteta
Gem de prune uscate
Autor
Publicat pe

4 comentarii

  1. Daniela Marin

    Delicios gemul de prune uscate

  2. Foarte bun gemul

  3. Anul asta fac si eu gem de prune

  4. In magiun de prune uscate am adaugat scortisoara si lamaie ,coaja rasa de la o lamaie si fructul taiat felii foarte subtiri, in cuptor , intr-un vas de pyrex pun prunele trecute printr-un mixer manual. Pe vremea parintilor mei se punea salicilat de sodiu/conservant/ dar astazi nu gasesc asa ceva, din pacate din cantitatea preparata o buna parte o iau amicii mei dupa ce gusta din magiun , succes Hary

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.