Gem de prune cu vanilie

Printeaza

Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie.

Ingrediente:Gem de prune cu vanilie

  • 5 kg prune
  • 2 kg zahăro
  • o păstaie vanilie

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr.

A doua zi se pun la fiert cu celălalt kilogram de zahăr şi păstaia de vanilie. Se fierbe gemul la foc mic, indepărtând spuma ori de câte ori este nevoie.

Când a scăzut bine, se toarnă în borcanele sterilizate în prealabil, se pun capace si se lasă să se răcească întoarse pe capac.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.