Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu branza si bacon
PrinteazaCartofi copti umpluti cu branza si bacon din: cartofi, lapte, unt, smantana, bacon, branza, sare, piper, ceapa verde.
Poate te intereseaza si Cartofi umpluti cu vita si legume
Ingrediente:
- 8 cartofi
- 1/4 ceasca de lapte
- 1 bucata unt
- 3/4 cana smantana
- 6 felii bacon, prajit si maruntit
- 1/2 ceașcă branza rasă
- sare si piper, dupa gust
- 2 cepe verzi, feliate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150C. Așezați cartofii pe o foaie de copt si coaceti timp de 30-35 de minute.
Taiati cartofii felii groase. Scoateti miezul, avand grija sa pastrati coaja.
Amestecati cartofii cu untul și smântâna. Adăugați laptele și se amestecă pana se omogenizeaza.
Prajiti, maruntiti si adăugați baconul. Adaugati sare, piper și brânză, apoi se amestecă împreună. Gustati și asezonati, dupa preferinta.
Umpleti cojile cu amestecul de cartofi. Acoperiti cu brânză și coaceti pentru 8 minute.
Scoateți din cuptor și se lasa sa se odihneasca 10 minute, presarati ceapa verde si serviti.
Cartofi copti umpluti cu branza si bacon
Pofta buna!
Arata bine cartofii astia umpluti