Reteta zilei: Bame pane cu aroma de usturoi

Printeaza

Bame pane cu aroma de usturoi din: bame, faina, malai, lapte, praf de usturoi, sare, condimente, oregano, piper, chimen, ceapa, piper cayenne, scortisoara.

Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.

 

Ingrediente: 

  • 1 kg bame, spalate si curatate de capete
  • 1 ceasca de făină
  • ½ ceasca malai
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente italiene
  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță chimen
  • ¼ linguriță de ceapă
  • ¼ linguriță piper cayenne
  • 1 praf scorțișoară
  • sare si piper, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Pregatiti bamele. Într-un castron, adăugați 1/2 ceasca făină și sare și piper.

Într-un alt bol adaugati laptele si restul de faina, iar intr-un altul adaugati malai.

Bame pane cu aroma de usturoi

Combinați condimentele si adaugati in boluri. Dati bamele prin fiecare amestec.

Transferati pe o foaie de copt intr-o tava si lasati 5-10 minute.

Bame pane cu aroma de usturoi

Dati la cuptor aproximativ 4-5 minute.

Serviti imediat.

Bame pane cu aroma de usturoi

Bame pane cu aroma de usturoi

Bame pane cu aroma de usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bame a la grec

Bame cu suc de rosii

Bame cu suc de rosii din: bame, carne tocata de vita, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg bame 1/2 kg carne tocată de vită 5 căţei usturoi 2 căni suc de roşii ulei de gătit sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc bâmele. Se zdrobeşte usturoiul, se pume sare şi se […]

 

 

Bame cu carne si usturoi

Bame cu carne si usturoi

Bame cu carne si usturoi din: bame, carne tocata de vita, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper, mirdenii. Ingrediente: 1 kg bame (mici) 1/2 kg carne tocată de vită 5 căţei usturoi, 2 căni suc de roşii ulei de gătit sare piper şi diverse alte mircodenii, după gust Mod de preparare: Se prăjesc bârnele. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.