Reteta zilei: Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante

Printeaza

Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante din: vinete, usturoi, tahini, migdale, suc de lamaie, chimen, menta, ulei de masline, sare, piper, lipii, seminte de susan, seminte de mac.

Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante

Ingrediente: 

  • 2 vinete
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 4 lingurite tahini
  • 25 gr pudra de migdale
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita pudra de chimen
  • 2 lingurite menta
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare si piper

Ingrediente lipii libaneze:

  • 4 lipii
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 3 lingurite seminte de mac
  • 150ml ulei de masline

Mod de preparare:

Pentru pregatirea lipiilor, amestecati semintele, pasati intr-un mojar, apoi adaugati uleiul si omogenizati. Ungeti lipiile cu amest amestec si dati la cuptor cateva minute, pana se rumenesc. pastrati deoparte.

Coaceti vinetele si curatati de coaja. Lasati sa se scurga cel putin 20 de minute.

Adaugati in blender, impreuna cu usturoiul, tahini, praful de migdale, sucul de lamaie si chimen. Procesati pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati.


Transferati intr-un bol de servire, adaugati menta si ulei de masline.
Serviti imediat cu lipii crocante.

Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.