Reteta tocana de peste

Printeaza

Reteta tocana de peste din: cartofi, pastarnac, file de cod, patrunjel, ceapa, faina.

Ingrediente:Reteta tocana de peste

  • 200 g de cartofi făinoşi, tocaţi cuburi
  • 200 g de păstarnac, tocaţi cuburi
  • 300 g de cod file, fără piele
  • 500 ml de lapte semidegresat
  • 1 pachet mic de pătrunjel, frunzele tocate mărunt
  • 6 fire de ceapă verde partea albă separată de cea verde, ambele tocate mărunt
  • 2 linguri de făină
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri de pătrunjel tocat pâine integrală crocantă

 

Mod de preparare:

Pune la fiert apă cu putină sare într-o cratită de sos şi dă-o în clocot, adaugă cartofii şi păstârnacul. Fierbe-le până se înmoaie – aproximativ 4 minute. Scurge-le bine.

Intre timp, pune bucăţile de peşte într-o cratită în care să încapă la fix, fără să stea unele peste altele.

Acoperă-le cu lapte, înteapă-le cu coditele de pătrunjel rămase şi dă totul în clocot, pe foc mic. Acoperă cratită, stinge focul şi lasă peştele să stea în lapte încă 5 minute.

Scoate peştele şi rupe-l în bucăţi mari. Indepărtează coditele de pătrunjel, dar păstrează laptele.

Pune partea albă a cepei, laptele şi făina într-o cratită pentru sos. Adu-le la punctul de fierbere, amestecă încontinuu, până când sosul se îngroaşă şi devine omogen.

Dă focul mai mic, adaugă păstârnacul şi cartofii scurşi, coaja rasă de lămâie şi jumătate din zeamă şi mai lasă totul pe foc timp de 5 minute, amestecând ocazional.

Adaugă ceapa verde, peştele şi pătrunjelul, asezonează după gust – va avea nevoie de mult piper, sare şi poate nişte zeamă de lămâie rămasă.

Imparte totul în două boluri si serveşte cu pâine crocantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.