Reteta sote de legume
PrinteazaReteta sote de legume din: mazare, morcovi, gulii, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 250 g mazăre congelată
- 200 g morcovi
- 200 g gulii
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper negru
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Alegi gulioare tinere, care sunt fragede; cu cât sunt mai mari şi mai bătrâne, cu atât sunt mai aţoase şi fierb mai greu, calitatea acestor legume influenţând timpul de preparare.
Cureţi şi speli legumele. Tai morcovii rondele, guliile bastonaşe groase de 1 cm şi le înăbuşi în ulei încins şi puţină apă.
După 15 minute, adaugi mazărea, puţină apă şi le înăbuşi sub capac. Adaugi sare, un praf de piper proaspăt măcinat şi laşi să se evapore apa. La sfârşit, presari pătrunjelul fin tocat.
Pofta buna!