Reteta branza de vaci

Printeaza

Reteta branza de vaci din: lapte.Reteta branza de vaci

Ingrediente:

  • 1 l lapte, din care rezulta 100-200 g brînzâ de vaci

 

 

 

Mod de preparare:

Se pune laptele sâ se prindă într-un vas emailat sau din porţelan şi se lasă la temperatura camerei (20—25°C), panâ se încheagâ. Se obţine astfel un coagul compact, dupâ 1-2 zile vara şi 2-3 zile iarna.

Cand e bine coagulat, se îndepârteazâ smantana de la suprafaţâ şi se pune la cald pe marginea plitei, panâ cînd începe sâ se separe coagulul de zer.

Se toarnâ apoi într-o strecurâtoare, peste care s-a pus un tifon sau un şervet curat şi se lasâ pînâ cînd se scurge zerul. Se adunâ apoi şervetul, se strînge uşor pînâ se îndepârteazâ tot zerul.

Se consumâ ca atare sau se adaugă în conţinutul diferitelor preparate dietetice.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.